Wat een ramp, de Senseo doet het niet. Na verloop van tijd verzadigd de vlotter, dus is er ook geen koffie meer . .. Het apparaat “ziet” geen water meer en blijven de lampjes uit. Dit is gelukkig redelijk eenvoudig op te lossen. In een aantal stappen neem ik jullie mee door de gratis oplossing voor dit probleem. Vergeet de nieuwe vlotters, klemmetjes en magneetjes die je online kunt vinden.

Wat is oorzaak van dit alles? Na verloop van tijd sijpelt er water in de kamer van de vlotter zodat deze niet meer blijft drijven. De oplossing is de vlotter demonteren en de vlotter goed droog maken van binnen. Na een schoonmaakbeurt kan ie weer worden bevestigd en stroomt er weer rijkelijk koffie uit de machine. De vraag is hoelang deze oplossing blijft werken, want het water kan opnieuw weer in de vlotter terecht komen. Hopelijk zijn we dan weer een paar jaren verder.

Hij deed het al een paar dagen niet meer zo goed en toen hadden we een nieuwe watertank besteld, alleen was die nog niet binnen. Tijd voor actie!

De snelle methode:

De snelste en ook gevaarlijkste manier is het vastzetten van de vlotter. In de vlotter zit een magneet en als deze op de hoge positie zitten, dan denkt het apparaat dat er water is. Is er echter geen water meer, dan gaat ie door met het verwarmen van het water (dat er niet meer voldoende is) en wordt er stoom gegenereerd van het overgebleven water. Waarschijnlijk gaat er dan een beveiliging in werking en stopt het verwarmingsproces. Misschien ook niet en dan ontploft het keteltje.

Zorgt er absoluut voor dat er genoeg water in de watertank zit, dan kun je tijdelijk weer even koffie zetten. Ik raad echter aan om toch voor de 2e methode te gaan, het herstellen van de vlotter. In het plaatje zie je dat er een stokje tussen de vlotter is gestoken zodat deze in de hoge positie blijft zitten.

Ads by GoogleDe 2e methode:

Haal de vlotter van zijn glijstang. Dit zit geblokkeerd met een weerhaakje en een klemmetje. Als je een beetje pielt, dan komt ie wel los. Hierna heb je dus het vlottertje in je hand.

Open de plastic behuizing en maak het magneetje goed schoon en droog. Maak ook de binnenkant van de vlotter droog. Er zit een stukje schuim in wat waarschijnlijk helemaal verzadigd is met water. Hierdoor vlot hij niet meer zo lekker. Je kunt dit deel eventueel vervangen door een stukje hardhout wat niet zo snel water opneemt. Kook dit stukje hout wel even een tijdje zodat de smaak die het hout initieel afgeeft weg is.

In omgekeerde volgorde weer monteren en je hebt weer koffie. Het weer vastzetten van het klemmetje is even een uitdaging, maar dat lukt vast wel.

In de tussentijd kun je natuurlijk altijd even een reserve reservoir bestellen zodat je nooit zonder het zwarte goud komt te zitten.

One thought on “Reparatie handleiding Senseo vlotter watertank

  • 2021/05/25 at 07:39
    Permalink

    waar en hoe zit het klemmetje vast?

    Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.